Onze werkwijze


Hoe werkt Snel Samen Scheiden?

De werkwijze van Snel Samen Scheiden is uniek ten opzichte van andere online aanbieders. Wij stellen de processtukken op naar aanleiding van jullie beide wensen. Dat hoef je zelf niet te doen.

Met onderstaande 6 stappen kun je snel en gemakkelijk de echtscheidingsprocedure doorlopen.

1. Pakket op maat

Je kiest zelf een pakket op maat, zodat je niet teveel betaalt en precies krijgt wat jullie nodig hebben om op een goede en juridisch correcte manier uit elkaar te gaan. Als je niet zeker weet welk pakket je moet kiezen, doe dan de gratis online test of neem contact met ons op.

2. Gegevens invullen

Nadat je een pakket op maat gekozen hebt, krijgen jullie een e-mail waarin wij om gegevens en documenten vragen. Je vult samen met je partner de gegevens in en je levert de documenten aan die wij nodig hebben om ervoor te zorgen dat jullie goed en netjes uit elkaar kunnen gaan. Online scheiden kun je in je eigen tijd en op je eigen tempo doen. Hoe sneller alles ingevuld en opgestuurd is, hoe eerder de scheiding afgerond is. Het is wel belangrijk om alles nauwkeurig en naar waarheid in te vullen. Ook is het belangrijk om je wensen kenbaar te maken betreffende de verdeling van de woning, wel/geen pensioenverevening, wel/geen kinderalimentatie, wel/geen partneralimentatie, inboedelverdeling, etc.).

3. Verwerking van gegevens

Wij verwerken de door jullie aangeleverde gegevens en stellen zo spoedig mogelijk na ontvangst ervan de processtukken voor je op. Met andere woorden: wij stellen het echtscheidingsconvenant, het ouderschapsplan en de eventuele alimentatieberekening voor je op. Dat hoef je zelf niet te doen! Dat is juist uniek aan de werkwijze van Snel Samen Scheiden. Én op deze manier weet je zeker dat alles juridisch en correct geregeld zal worden. 

4. Nakijken concept-stukken

Jullie ontvangen zo spoedig mogelijk de door ons opgestelde documenten in concept, zodat je de processtukken kunt bekijken en kunt controleren. Nadat jullie het allebei eens zijn met de inhoud van de concepten, ontvang je de definitieve processtukken ter ondertekening.

5. Stukken ondertekenen

Jullie komen gelijktijdig eenmaal naar één van de kantoren van Snel Samen Scheiden om de processtukken in het bijzijn van een (vFAS) echtscheidingsadvocaat te ondertekenen en/of jullie hebben allebei persoonlijk contact met één van onze scheidingsadvocaten middels een videoverbinding. Tijdens de tekensessie en/of videocall (Zoom/Whatsapp) is het van belang om een geldig identiteitsbewijs of paspoort bij de hand te hebben, zodat wij jullie identiteit kunnen identificeren. 

6. Afwikkeling scheiding

Onze gespecialiseerde Personen- en familierechtadvocaten (aangesloten bij de vFAS) controleren de processtukken inhoudelijk en sturen de stukken op naar de rechtbank zodat de scheiding door de rechter uitgesproken wordt.  De rechtbank controleert nogmaals de inhoud van het convenant en/of het ouderschapsplan. Je hoeft niet in de rechtbank te verschijnen. Binnen 2 á 3 weken ontvang je de uitspraak (echtscheidingsbeschikking). De echtscheidingsbeschikking wordt tenslotte ingeschreven bij de gemeente. Nadat de echtscheidingsbeschikking is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van gemeente, ben je officieel gescheiden. De scheiding is dan volledig afgerond.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek