Onze werkwijze


Hoe werkt Snel Samen Scheiden?

De werkwijze van Snel Samen Scheiden doorloopt de onderstaande 6 stappen. Met deze stappen kun je snel en gemakkelijk de echtscheidingsprocedure doorlopen.

1. Pakket op maat

Je kiest zelf een pakket op maat, zodat je niet teveel betaalt en precies krijgt wat jullie nodig hebben om op een goede manier uit elkaar te gaan. Als je niet zeker weet welk pakket je moet kiezen, doe dan de gratis online test of neem contact met ons op.

2. Gegevens invullen

Nadat je een pakket op maat gekozen hebt, krijgen jullie een e-mail waar wij om gegevens en documenten vragen. Je vult samen met je partner de gegevens in en je levert de documenten aan die wij nodig hebben om ervoor te zorgen dat jullie goed en netjes uit elkaar kunnen gaan. Online scheiden kun je in je eigen tijd en op je eigen tempo doen. Dit is ook zo uniek aan de werkwijze van Snel Samen Scheiden. Hoe sneller alles ingevuld en opgestuurd is, hoe eerder de scheiding afgerond is. Het is wel belangrijk om alles nauwkeurig en naar waarheid in te vullen.

3. Verwerking van gegevens

Wij verwerken de door jullie aangeleverde gegevens en stellen de processtukken op, zodat jullie zeker weten dat alles juridisch en correct geregeld zal worden. Denk hierbij aan het opstellen van het echtscheidingsconvenant, het ouderschapsplan en de eventuele alimentatieberekening.

4. Nakijken concept-stukken

Jullie ontvangen de door ons opgestelde documenten in concept, zodat je de documenten kunt bekijken en kunt controleren. Nadat jullie het allebei eens zijn met de inhoud van de concepten, ontvang je de definitieve processtukken.

5. Stukken ondertekenen

Jullie komen gelijktijdig eenmaal naar één van de kantoren van Snel Samen Scheiden om de processtukken in het bijzijn van de scheidingsadvocaat te ondertekenen. Tijdens de tekensessie is het van belang om een geldig identiteitsbewijs of paspoort mee te nemen, zodat wij jullie kunnen identificeren. Ook overhandig je ons de originele uittreksels van de gemeente. Let op: De uittreksels van de gemeente hebben een geldigheidstermijn van 3 maanden.

6. Afwikkeling scheiding

Wij sturen de stukken op naar de rechtbank zodat de scheiding uitgesproken wordt.  De rechtbank controleert nogmaals de inhoud van het convenant en het ouderschapsplan. Je hoeft niet in de rechtbank te verschijnen. Binnen 2 á 3 weken ontvang je de echtscheidingsbeschikking. Vervolgens wordt de echtscheidingsbeschikking ingeschreven bij de gemeente. Nadat de echtscheidingsbeschikking is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van gemeente, ben je officieel gescheiden. De scheiding is dan volledig afgerond.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek