Wat te regelen bij scheiding


Wat te regelen bij scheiding?

Als je gaat scheiden komt er veel op je af. Je moet aan veel verschillende dingen denken en emoties kunnen hoog oplaaien waardoor de situatie nog lastiger wordt. Dan kan je het beste alles eerst op een rijtje zetten. Want wat te regelen bij een scheiding?

wat te regelen bij scheiding

Wat te regelen bij scheiding? Alles op een rijtje

Als je kiest voor online scheiden via Snel Samen Scheiden hoef je zelf helemaal niet aan zo veel te denken. Omdat je uit elkaar gaat met een pakket is er al een (bijna) compleet echtscheidingstraject voor jullie uitgestippeld. Maar over de afspraken met betrekking tot bijvoorbeeld verdeling van bezit en vermogen, de zorg voor de kinderen en de verzekeringen moeten jullie natuurlijk nog wel zelf nadenken. Daar kunnen jullie alvast afspraken over maken voordat je start met het invullen van de documenten. We zetten een paar punten op een rijtje.

online scheiding regelen

Ouderschapsplan

Hebben jullie kinderen? Dan is het verplicht de afspraken over de verdeling van zorg en opvoeding vast te leggen in een ouderschapsplan. Kinderen mogen nooit tussen wal en schip raken bij een scheiding!

Koopwoning

Hebben jullie samen een koopwoning met een hypotheek? Beslis dan wat je hiermee gaat doen. Blijft één van beide partners in het huis wonen en koopt deze de andere partner uit of verkopen jullie de woning?

Echtscheidingsconvenant

Hierin staan alle afspraken die jullie gemaakt hebben, ook over de omvang van bezit en vermogen en de verdeling daarvan. Punten die niet in het pakket zitten zijn er ook, zoals verzekeringen en toeslagen die op jullie beider naam staan.

Belastingdienst

Uit elkaar gaan kan gevolgen hebben voor het fiscaal partnerschap en eventuele toeslagen. Kijk dan ook altijd op de website van de Belastingdienst of en wat jullie moeten regelen bij een scheiding.

Verzekeringen

Welke verzekeringen hebben jullie samen? Soms hoef je alleen maar de naam op de polis te laten veranderen, soms moeten verzekeringen aangepast worden. Dat regel je bij de verzekeraar.

Bij snel Samen Scheiden krijg je professionele en persoonlijke begeleiding bij het uit elkaar gaan. Wij helpen of adviseren je graag bij al deze punten.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek