Wat kost een scheiding?


Wat kost een scheiding?

Als je uit elkaar gaat moet je vaak aan veel dingen tegelijk denken. Eén van de eerste vragen die je vaak stelt is: ‘Wat kost een scheiding?’. Je hebt namelijk iets gehoord over ‘advocaten’ en ‘duur’. Hoe zit dat nu precies?

Een scheiding kan je zo duur maken als je zelf wilt. Bij Snel Samen Scheiden hebben we daarom verschillende pakketten voor je geselecteerd. Past dit niet binnen jullie situatie, dan verwijzen we je graag door naar Deskundig Scheiden.

wat te regelen bij scheiding

Wat kost een scheiding met een advocaat

Als je bijvoorbeeld het hele scheidingstraject om de tafel met een advocaat zit en deze alles voor je laat regelen loopt de teller snel op. Voor een advocaat betaal je namelijk al snel 150 tot 200 euro per uur.

Wat kost een scheiding online

Veel mensen denken dat ze afhankelijk zijn van een advocaat bij een scheiding. Dat is maar half waar. Bij de wet in Nederland is het verplicht dat een advocaat het echtscheidingsverzoek indient bij de rechtbank. Maar voor de rest van het traject kan hij aan de zijlijn blijven. Hoe je dan door het echtscheidingstraject loopt? Online!

online scheiding regelen

Geen verrassingen achteraf

Bij Snel Samen Scheiden kies je voor een pakket dat het beste bij jullie situatie past. De pakketten hebben vaste prijzen. Daarin zijn bijvoorbeeld griffiekosten van de rechtbank al inbegrepen. Je staat dus nooit voor onaangename verrassingen achteraf!

Na de keuze voor een pakket sturen wij alle documenten digitaal toe en vullen jullie deze samen of afzonderlijk van elkaar in. Uiteraard krijg je indien gewenst professionele en persoonlijke begeleiding. Is alles ingevuld dan stuur je het terug aan ons, waarna wij alle stukken controleren. Jullie komen vervolgens één maal naar een van onze kantoren om alles te ondertekenen. Daarna dienen wij de stukken in bij de rechtbank en zorgen voor de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente als het verzoek is goedgekeurd.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek