Scheidingsprocedure


Hoe verloopt een scheidingsprocedure?

Als jullie besloten hebben uit elkaar te gaan is het tijd om een scheidingsprocedure in gang te zetten. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, een dergelijke procedure?

scheidingsprocedure

Begin met een goed gesprek

Een scheidingsprocedure bestaat uit een aantal stappen. Je begint meestal met een goed gesprek met elkaar. De reden voor het uit elkaar gaan is vaak wel duidelijk, jullie kennen allebei het verleden. Maar hoe gaat de toekomst er uit zien? En vooral: hoe gaan jullie scheiden? Praten helpt bij een goede voorbereiding op de scheiding, zodat jullie vlot en soepel uit elkaar kunnen.

Als jullie uit elkaar willen zonder veel gedoe en zonder hoog prijskaartje, kiezen jullie voor online scheiden met Snel Samen Scheiden. De scheidingsprocedure wordt bij ons voor jullie (bijna) helemaal uitgestippeld, omdat jullie uit elkaar gaan met een pakket.

online scheiding regelen

Scheidingsprocedure in zes eenvoudige stappen

Jullie beginnen met het uitzoeken van een pakket dat het beste bij de situatie past. Twijfel je tussen pakketten? Op onze website kan je een gratis test invullen om te kijken wat het beste bij jullie situatie past. Er is altijd een pakket op maat voor jullie!

Vervolgens vullen jullie de digitaal gestuurde documenten in en sturen alles terug aan ons, zodat wij de processtukken op kunnen maken. Die kijken jullie nog een keer na, jullie komen één maal naar kantoor om overal een handtekening onder te zetten, waarna wij alles naar de rechtbank zenden. Als het verzoek is goedgekeurd door de rechtbank zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente.

Een scheidingsprocedure hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met een goede voorbereiding en een pakket van Snel Samen Scheiden kunnen jullie al binnen drie tot vijf weken door de hele scheidingsprocedure heen zijn!

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek