Scheiding aanvragen kosten


Scheiding aanvragen kosten hoog? Niet als je online uit elkaar gaat

Aan scheiden van best een prijskaartje hangen. Dat is de eerste conclusie die je trekt als je zoekt op internet naar de beste manier om uit elkaar te gaan. Het botert namelijk al een tijdje niet meer tussen je partner en jou en jullie hebben besloten elk jullie eigen weg te gaan. Dat wil je graag goed voorbereid doen en met een soepele, vlotte scheiding.

Je hebt geen zin in gedoe, en ook niet in een hoog prijskaartje. Dus wat zijn de werkelijke kosten van een scheiding aanvragen?

Scheiding aanvragen kosten

Scheiden met of zonder advocaat

De kosten van een scheiding aanvragen hangen af van het scheidingstraject dat jullie kiezen. Gaan jullie uit elkaar onder begeleiding van een advocaat? Daar kies je vaak voor als jullie er samen helemaal niet uit komen, een mediator geen uitkomst biedt en de onderhandelingen gekenmerkt wordt door ruzie en beschuldigingen. Een advocaat vraagt echter vaak rond de 150 tot 200 euro per uur. Dat kan dus best in de papieren lopen.

online scheiding regelen

Online scheiden

Een advocaat is altijd nodig bij het indienen van het verzoek tot een scheiding bij de rechtbank. Dat is bij de Nederlandse wet bepaald. Maar verder is een advocaat niet nodig als jullie samen goed afspraken kunnen maken. Dan is online uit elkaar gaan met Snel Samen Scheiden de meest voordelige optie.

Online uit elkaar gaan is heel eenvoudig. Jullie kiezen een pakket van onze website. Deze pakketten hebben een vaste prijs, dus jullie komen nooit voor verrassingen achteraf te staan. Na de keuze voor een pakket vullen jullie digitaal de formulieren in, die jullie vervolgens naar ons sturen. Wij stellen de processtukken op, jullie kijken deze een keer na voor akkoord. Is alles in orde, dan komen jullie één keer naar kantoor om de stukken te ondertekenen. Wij dienen het verzoek voor de scheiding in bij de rechtbank en verzorgen na akkoord de inschrijving bij de gemeente.

Eenvoudig en snel

Online uit elkaar gaan via Snel Samen Scheiden is dus niet alleen voordelig, het is ook nog eens eenvoudig en snel. Binnen drie tot vijf weken kunnen jullie al gescheiden zijn! Neem direct contact op.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek