Scheiden zonder rechter


Scheiden zonder rechter? Met online scheiden kan het!

Als je gaat scheiden is een rechter niet de eerste persoon waar je aan denkt. Het eerste dat waarschijnlijk in je opkomt is een advocaat. Dat is ook terecht, want bij de Nederlandse wet is het verplicht dat een advocaat het verzoek voor een scheiding indient bij de rechtbank. Maar wanneer heb je dan een rechter nodig?

Als jij je en je partner bereid zijn afspraken te maken over de scheiding hoeft er in principe geen rechter aan een scheiding te pas te komen. Alleen als jullie minderjarige kinderen hebben is een rechter nodig.

Snel scheiden met kind

Scheiden met minderjarige kinderen

Als jullie samen minderjarige kinderen hebben dan is het verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Dat plan kunnen jullie samen met Snel Samen Scheiden maken. In het plan staan alle afspraken over onder meer de verzorging en opvoeding van jullie kind of kinderen. De rechter moet dit plan goedkeuren. Dat wil niet zeggen dat jullie ook werkelijk in de rechtszaal moeten verschijnen. Als jullie online uit elkaar gaan via Snel Samen Scheiden dan wordt alles digitaal geregeld.

scheiden zonder rechter

Scheiden zonder rechter en afspraken

Komen jullie er samen niet uit en kunnen jullie geen goede afspraken op papier krijgen? Of wellicht gaat het om een eenzijdig verzoek tot scheiding. Ook dan komt de echtscheiding voor de rechter. Beter is het in dergelijke situaties altijd eerst een mediator te vragen. Samen met een onpartijdige mediator komen jullie er vaak toch samen uit en kunnen jullie gewoon scheiden zonder rechter.

Snel uit elkaar

Willen jullie snel uit elkaar en kunnen jullie zelf alle afspraken maken? Kies dan voor online uit elkaar gaan via Snel Samen Scheiden!  Aan de hand van het pakket dat het beste bij jullie situatie past krijgen jullie de formulieren digitaal gestuurd. Deze vullen jullie samen of apart van elkaar in en sturen ze aan ons terug. Wij stellen de processtukken op die jullie vervolgens nog een keer nakijken. Daarna komen jullie één keer naar ons kantoor om alles te ondertekenen. Wij dienen het verzoek vervolgens in bij de rechtbank. Is de rechtbank akkoord dan verzorgen wij de inschrijving bij de gemeente. Binnen drie tot vijf weken kunnen jullie al gescheiden zijn, zonder rechter!

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek