Scheiden met kinderen


Online scheiden met kinderen
zo werkt dat

Gaan jullie uit elkaar en hebben jullie samen één of meerdere kinderen die jonger zijn dan achttien jaar? Ook dan kunnen jullie kiezen voor online uit elkaar gaan. Als jij en je partner gaan scheiden, dan houden jullie beide het gezag over de kinderen. Dit betekent dat er een aantal dingen extra geregeld moeten worden bij het scheiden met kinderen.

Scheiden met kinderen

Ouderschapsplan

Als je gaat scheiden met kinderen die minderjarig zijn, dan stel je een ouderschapsplan op. Dit is verplicht. In het ouderschapsplan staan onder andere de afspraken over de kosten van de verzorging en opvoeding van de kinderen, bij wie het kind gaat wonen en hoe je de omgang regelt. Ook maken jullie afspraken over hoe je elkaar informeert over belangrijke dingen rond het kind, zoals over medische zaken en school. Het ouderschapsplan is een onderdeel van het echtscheidingsconvenant. Hebben jullie kinderen die ouder zijn dan achttien jaar, dan hoeft hiervoor geen ouderschapsplan opgesteld te worden. Wel is het verstandig goede afspraken te maken over de kinderen, zodat hier in de toekomst geen misverstand over kan ontstaan

Flitsscheiding aanvragen

Scheiden met mediator

Online uit elkaar gaan via Snel Samen Scheiden houdt rekening met partners die samen kinderen hebben. We hebben een pakket voor gehuwden met kinderen en ongehuwden met kinderen. Omdat je online uit elkaar gaat krijg je geen persoonlijke begeleiding. Wil je dit toch, bijvoorbeeld omdat je twijfelt over bepaalde afspraken of omdat jullie er samen niet helemaal uit komen, dan kun je begeleiding bij ons aanvragen. Meestal krijg je dit in de vorm van een mediator. Deze gaat met jullie in gesprek en praat over wat jullie beide graag willen, zodat jullie in goede harmonie tot overeenstemming kunnen komen over de afspraken rond de kinderen.

Scheiden met kinderen?

Dat doe je eenvoudig en vlot met Snel Samen Scheiden.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek