Rechtbanken gesloten vanwege coronavirus


Kun je scheiden tijdens de coronacrisis nu de rechtbanken gesloten zijn? 

Ja, dat kan. Hebben jij en je partner besloten om in goed overleg te gaan scheiden, dan ben je bij Snel Samen Scheiden aan het juiste adres. Snel Samen Scheiden is gespecialiseerd in online scheiden. Online scheiden biedt een goed alternatief tijdens de coronacrisis. 

Als je in onderling overleg overeenstemming hebt bereikt over de kinderen en de financiën, dan kan een gezamenlijk echtscheidingsverzoek worden ingediend bij de rechtbank. Deze zaken worden schriftelijk afgedaan door de rechter. Een mondelinge behandeling is niet nodig. Je hoeft dus niet te verschijnen in de rechtbank. 

De rechtbanken zijn tijdelijk tot nader order gesloten. Ondanks het feit dat de rechtbanken gesloten zijn, worden schriftelijke zaken gewoon in behandeling genomen. Online scheiden is de goedkoopste en snelste manier om tijdens de coronacrisis te scheiden. 

Het indienen van een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding is alleen mogelijk als jij en je partner het eens zijn over alle aspecten van de echtscheiding. Samen moet je afspraken maken over de verzorging en opvoeding van de minderjarige kinderen, de afwikkeling van het huwelijksvermogensregime (o.a. de verdeling van de woning), de partneralimentatie en de pensioenverevening. Deze afspraken moeten worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan. 

Scheiden Gelderland

Je hebt geen juridische kennis. Wat nu? 

Wij begrijpen heel goed dat jij niet alles weet van de afwikkeling van een scheiding. Je mist de juridische kennis. Het opstellen van een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan kan moeilijk zijn als je geen rechten hebt gestudeerd. Snel Samen Scheiden denkt met jou mee. Onze Scheidingsdeskundigen, scheidingsadvocaten, juristen en mediators gaan met jou en je partner in gesprek en wij helpen jullie met het opstellen van de juridische documenten. Dat hoef je niet zelf te doen. 

Snelle scheiding

Fysiek contact is niet noodzakelijk 

Je wilt advies inwinnen bij één van de medewerkers van Snel Samen Scheiden, maar je bent bang voor fysiek contact. Wees gerust. Fysiek contact is niet nodig. Het is mogelijk om met één van de medewerkers van Snel Samen Scheiden van gedachten te wisselen. Neem via de website contact met ons of rechtstreeks via 085-4890372. 

Kijk gerust alvast eens naar de online pakketten die wij aanbieden op onze website. 

Kijk gerust alvast eens naar de online pakketten die wij aanbieden op onze website. 

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek