Over ons


Over Snel Samen Scheiden

Snel Samen Scheiden is een initiatief van Deskundig Scheiden, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 01166206.

Het kantoor is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de afwikkeling van snelle echtscheidingen. Snel Samen Scheiden is een succesformule en marktleider op het gebied van online scheiden in Nederland.

Ons team van advocaten, juristen, mediators en juridisch medewerkers adviseert en begeleidt stellen die uit elkaar gaan. Ons team van deskundigen zet zich ervoor in dat de scheiding binnen 3 á 5 weken geregeld is. Wij zijn al jarenlang werkzaam geweest binnen het notariaat en de topadvocatuur van Nederland.

Waarom Snel Samen Scheiden?

Er zijn veel partijen die echtscheidingen online aanbieden. Bij de meeste aanbieders dien je zelf de processtukken (grotendeels) op te stellen. Denk hierbij aan het opstellen van een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan. Het is dan onduidelijk of de opgestelde processtukken volledig en juridisch correct worden ingevuld. De meeste aanbieders controleren de inhoud van de stukken niet of nauwelijks. Zij dienen de stukken in bij de rechtbank zonder gedegen toezicht.

Wij onderscheiden ons daarmee van de rest.

Wij doen het namelijk anders. Jullie sturen de gevraagde gegevens naar ons toe. Vervolgens stellen wij de processtukken (convenant en ouderschapsplan) op. Niet jullie! Op deze manier weten jullie zeker dat alles voor beide partijen juridisch en correct geregeld wordt. Via Snel Samen Scheiden kun je in je eigen tijd en op zelf gekozen tempo scheiden. Eventueel met behulp van één van onze deskundigen. Hierdoor worden toekomstige gerechtelijke procedures voorkomen!

Stappen

Met het doorlopen van de volgende stappen kun je snel en gemakkelijk de echtscheidingsprocedure doorlopen.

Stap 1

Pakket op maat

Je kiest zelf een pakket op maat, zodat je niet teveel betaalt en precies krijgt wat jullie nodig hebben om op een goede manier uit elkaar te gaan. Als je niet zeker weet welk pakket je moet kiezen, doe dan de gratis online test of neem contact met ons op.


Stap 2

Gegevens invullen

Nadat je een pakket op maat gekozen hebt, krijgen jullie een e-mail waar wij om gegevens en documenten vragen. Je vult samen met je partner de gegevens in en je levert de documenten aan die wij nodig hebben om ervoor te zorgen dat jullie goed en netjes uit elkaar kunnen gaan. Online scheiden kun je in je eigen tijd en op je eigen tempo doen. Hoe sneller alles ingevuld en opgestuurd is, hoe eerder de scheiding afgerond is. Het is wel belangrijk om alles nauwkeurig en naar waarheid in te vullen.


Stap 3

Verwerking van gegevens

Wij verwerken de door jullie aangeleverde gegevens en stellen de processtukken op, zodat jullie zeker weten dat alles juridisch en correct geregeld zal worden. Denk hierbij aan het opstellen van het echtscheidingsconvenant, het ouderschapsplan en de eventuele alimentatieberekening.


Stap 4

Nakijken concept-stukken

Wij verwerken de door jullie aangeleverde gegevens en stellen de processtukken op, zodat jullie zeker weten dat alles juridisch en correct geregeld zal worden. Denk hierbij aan het opstellen van het echtscheidingsconvenant, het ouderschapsplan en de eventuele alimentatieberekening.


Stap 5

Stukken ondertekenen

Jullie komen gelijktijdig eenmaal naar één van onze kantoren om de processtukken te ondertekenen. Tijdens de tekensessie is het van belang om een geldig identiteitsbewijs of paspoort mee te nemen, zodat wij jullie kunnen identificeren. Ook overhandig je ons de originele uittreksels van de gemeente. Let op: De uittreksels van de gemeente hebben een geldigheidstermijn van 3 maanden.


Stap 6

Afwerking rechtbankprocedure en inschrijving gemeente

Wij sturen de stukken op naar de rechtbank zodat de scheiding uitgesproken wordt. Je hoeft niet in de rechtbank te verschijnen. Binnen 2 á 3 weken ontvang je de echtscheidingsbeschikking. Vervolgens wordt de echtscheidingsbeschikking ingeschreven bij de gemeente. Nadat de echtscheidingsbeschikking is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van gemeente, ben je officieel gescheiden. De scheiding is dan volledig afgerond.