Online scheiding aanvragen


Wat zijn de voordelen van een online scheiding aanvragen?

Als jullie besloten hebben uit elkaar te gaan wil je dat het liefst op een snelle, soepele en goedkope manier doen. Scheiden is al ingewikkeld genoeg, daar wil je geen slepend echtscheidingstraject van maken. Je hebt ergens iets gelezen over een online scheiding aanvragen.

Maar hoe doe je dat en waarom kies je er voor een online scheiding aanvragen?

Scheiden online - Online scheiding aanvragen

Online scheiding is goedkoper

Een online scheiding aanvragen is goedkoper dan een ’traditionele’ scheiding. Bij een traditionele vorm van scheiden schakelen jullie een advocaat in die een echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan opstelt voor de rechtbank zodat de rechter er een uitspraak over kan doen.

Als jullie die afspraken ook prima onderling kunnen maken is een advocaat helemaal niet nodig voor het opstellen van de documenten. Dan heb je alleen een advocaat nodig om de stukken in te dienen bij een rechtbank. In Nederland is het verplicht dat een advocaat dit doet. Een advocaat kost al snel 150 tot tweehonderd euro per uur. Regel je alles digitaal zelf, dan scheelt dat dus aanzienlijk in de kosten.

online scheiding regelen

Hoe vraag je een online scheiding aan?

Bij Snel Samen Scheiden vraag je eenvoudig een online scheiding aan. Via onze website kies je een pakket dat goed bij jullie situatie past. Wij sturen vervolgens alle benodigde documenten digitaal naar jullie toe. Die vullen jullie in, sturen het terug en wij stellen aan de hand van de antwoorden de processtukken op. Deze kijken jullie nog een keer na, daarna dienen wij ze in bij de rechtbank. Als de echtscheiding is goedgekeurd zorgen wij er voor dat deze wordt ingeschreven bij de gemeente. Binnen drie tot vijf weken kunnen jullie al gescheiden zijn!

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek