Online scheiden


Online Scheiden

Je wilt snel samen scheiden. Het liefst online. Online scheiden is een snelle en goedkope manier van scheiden. Jullie hebben namelijk geen behoefte aan een langdurig echtscheidingstraject.

Bij Snel Samen Scheiden vullen jullie in je eigen tijd en tempo zelf alle gegevens in en leveren jullie alle benodigde documenten aan die van belang zijn voor het opstellen van de processtukken (convenant, ouderschapsplan, vermogensrechtelijke verdeling, alimentatieberekening).

De hele scheiding wordt online en snel afgehandeld

Onze afgestudeerde en zeer ervaren Juristen, Juridisch Medewerkers en Mediators zullen de processtukken opstellen op basis van jou/jullie wensen en de door jou/jullie aangeleverde gegevens .

Onze advocaten, gespecialiseerd in het Personen-en familierecht (en aangesloten bij de vFAS: vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators) zullen de processtukken inhoudelijk bestuderen en uw identiteit persoonlijk verifiëren voordat de definitieve -door u gedateerde en getekende- processtukken worden ingediend bij de bevoegde rechtbank.

U hoeft niet te verschijnen in de rechtbank.

Al binnen 3 à 5 weken kunnen jullie van elkaar gescheiden zijn.

Waarom online scheiden?

Online scheiden is de snelste en goedkoopste manier om te scheiden. Zeg maar een flitsscheiding anno 2024. In goed overleg gaan jij en je partner uit elkaar. Jullie maken samen de afspraken en zetten deze samen op papier. Jullie vullen de gegevens in en krijgen daarvoor de benodigde documenten van ons toegestuurd. Zo wordt alles snel afgehandeld en is een bezoek aan de rechtbank niet nodig.

Wat zijn de kosten?

Online scheiden is de goedkoopste vorm van scheiden, goedkoper dan wanneer je een advocaat of een mediator inschakelt. Jullie bepalen zelf waar je wel of geen behoefte aan hebt. Via de gratis online test kun je zelf een pakket op maat samenstellen, zodat je niet teveel betaalt. Op deze wijze bepalen jullie zelf de kosten. 

Snel Samen Scheiden werkt op basis van een vast tarief, zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent. Geen verborgen kosten achteraf.

Wijze van betalen

Je kunt ineens betalen via een betalingslink (iDEAL), maar gespreid betalen is ook mogelijk (CreditClick). Met andere woorden; in termijnen betalen kan ook. (Let wel! Geld lenen kost geld).

Hoe lang duurt het?

Aangezien jij en je toekomstige ex-partner samen de afspraken in eigen tijd en tempo maken en zelf de benodigde informatie en documenten invullen en opsturen, bepalen jullie zelf hoe snel de kwestie afgewikkeld kan zijn. Daarna kan al binnen enkele dagen een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan opgesteld zijn en per e-mail aan jullie toegestuurd worden.

 

Wat zijn de verschillen?

Begeleid- en online scheiden in het kort uitgelegd

Begeleid scheiden

Online scheiden

Tijdsduur traject

Binnen 2 tot 3 maanden is de scheiding afgewikkeld.

Tijdsduur traject

Binnen 3 tot 5 weken is de scheiding afgewikkeld.

Informatie aanleveren

De scheidingsbemiddelaar inventariseert de stukken.

Informatie aanleveren

Jij en je ex-partner leveren zelf de gegevens aan.

Begeleiding en gesprekken

Onder begeleiding van een scheidingsbemiddelaar maken jullie afspraken over de verdeling van de bezittingen en de schulden.

Begeleiding en gesprekken

In onderling overleg met je ex-partner kom je samen tot afspraken. Wel controle door advocaat.

Kosten

Vast tarief tussen € 1.750,- en € 3.500,-

Kosten

Je kiest zelf je pakket vanaf € 599,-

Toch liever begeleid scheiden?

Neem contact op met Deskundig Scheiden.


 

De flitsscheiding van nu

Tussen 2001 en 2009 kon je snel, zonder tussenkomst van de rechtbank, scheiden via de zogenaamde flitsscheiding. Een gemeenteambtenaar zette het huwelijk om in een geregistreerd partnerschap waarna dit vlot ontbonden kon worden door bijvoorbeeld een notaris. Door een wetswijziging is deze manier van scheiden nu niet meer mogelijk en kan een huwelijk of geregistreerd partnerschap enkel worden ontbonden via de rechter.

Een flitsscheiding in de nieuwe stijl

Mensen kozen voor een flitsscheiding vanwege de snelheid van het proces. Je kon snel alles regelen waarna de scheiding in korte tijd stond ingeschreven bij de gemeente. Zoek je naar een manier  waarbij je nog steeds snel kan scheiden? Kies dan voor een online scheiding via Snel Samen Scheiden. Hierbij regel je alles samen online met je aanstaande ex-partner. Je ontvangt een overzicht van aan te leveren gegevens en documenten die wij benodigen voor het opstellen van de processtukken. Wij stellen het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan voor je op. Dat hoef je niet zelf te doen!
Vervolgens zullen onze juridische specialisten en advocaten een controle uitvoeren over de inhoud van de processtukken voordat deze worden ingediend bij de rechtbank. De rechter zal een beschikking geven. De echtscheidingsbeschikking wordt tenslotte ingeschreven bij de gemeente. Je hoeft niet fysiek aanwezig te zijn bij de rechtbank. Snel Samen Scheiden verzorgt deze nieuwe stijl van flitsscheiden dus geheel online en biedt juridische en persoonlijke ondersteuning gedurende het hele proces. Op deze manier kan een scheiding al binnen 4 tot 6 weken geregeld zijn.

Online flitsscheiding aanvragen

Een ouderwetse flitsscheiding aanvragen is niet meer mogelijk, maar snel scheiden kan nog steeds door de scheiding online aan te vragen. Je houdt zelf de controle over alle gegevens en bent samen verantwoordelijk voor het maken van de afspraken. Via Snel Samen Scheiden kunt u scheiden via een vast tarief zonder verborgen kosten. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bepalen welk pakket het beste bij je past.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek