Kosten scheiding


Welke kosten kan ik verwachten bij een scheiding?

Als jet allemaal niet meer echt vlot in een relatie wordt er vaak gekozen voor een scheiding. Je leest je in op internet, je hoort verhalen van vrienden en familie, en wat is de boodschap? Er hangt een best prijskaartje aan een scheiding. Maar… is dat wel echt zo?

Online uit elkaar gaan bij Snel Samen Scheiden brengt veel minder kosten met zich mee dan je denkt.

kosten scheiding - wat kost scheiden

Wat zijn de kosten van een scheiding?

Wat de kosten zijn van een scheiding hangt af van verschillende factoren. Als je kiest voor scheiden met een advocaat of advocaat-mediator, dan mag je al snel denken aan 150 tot 200 euro per uur. Dat maakt uit elkaar gaan soms best prijzig. Zeker als een scheiding complexer wordt, bijvoorbeeld omdat jullie een eigen woning, kinderen of eigen bedrijf hebben.

Daarnaast vraagt de rechtbank geld om de scheiding in behandeling te nemen. Dit zijn de griffiekosten. En ten slotte moet een aantal uittreksels van de gemeente worden opgevraagd, waar je ook voor betaald.

online scheiding regelen

Wat zijn de kosten van een online scheiding?

Besluit je online te scheiden, dan bespaar je op lange en dure uren met een advocaat omdat je alles zelf invult en aanlevert. Wij controleren wel de aangeleverde processtukken en geven persoonlijke begeleiding en ondersteuning, maar de rest doen jullie op een eenvoudige manier zelf. Het enige moment dat jullie naar kantoor komen is om een handtekening te zetten onder alle stukken.

Wij sturen de stukken naar de rechtbank. Binnen drie tot vijf weken kunnen jullie al gescheiden zijn.

Pakketten voor online scheiden

We hanteren pakketten met vaste prijzen zodat jullie niet voor onverwachte kosten komen de staan. Transparant, helder en eenvoudig. Wil je weten of online scheiden bij jouw situatie past, welk pakket je het beste kan kiezen en welke kosten dit met zijn meebrengt? Op onze website staat alles helder uitgelegd. Bekijk hier onze pakketten.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek