Hulp bij omgangsregeling


Hulp bij omgangsregeling
Met Snel Samen Scheiden regel je het eenvoudig

Als jullie besluiten uit elkaar te gaan moet er veel geregeld worden. Als jullie kinderen hebben moeten jullie samen een omgangsregeling opstellen als onderdeel van het ouderschapsplan. Wie krijgt het gezag over het kind, wanneer en hoe lang mag de andere ouder het kind zien? Als jullie er samen niet uit komen en geen afspraken kunnen maken vraag je hulp bij de omgangsregeling via Snel Samen Scheiden.

Hulp bij omgangsregeling

Wat is een omgangsregeling

In een omgangsregeling staan alle afspraken die jullie samen maken over de opvoeding, verzorging en kosten van jullie minderjarige kind(eren). Bovendien staat in een omgangsregeling wanneer de ouder zonder gezag het kind mag zien. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan.

Beide ouders spelen een belangrijke rol in het leven van een kind. Luister dus ook naar de wensen en behoeften van een kind, ongeacht de leeftijd en houdt hier rekening mee bij het maken van afspraken. Er bestaan geen ‘beste’ afspraken voor een omgangsregeling. Een omgangsregeling is pas goed als een kind er het meeste bij gebaat is.

online scheiding regelen

Mediator bij opstellen omgangsregeling

Als jullie er samen niet uitkomen kan hulp bij een omgangsregeling worden aangevraagd. Hoewel je bij Snel Samen Scheiden online uit elkaar gaat kun je professionele hulp aanvragen, bijvoorbeeld voor hulp bij de omgangsregeling. Met behulp van een mediator kunnen jullie meningsverschillen bijleggen en tot elkaar komen om afspraken te maken over de omgangsregeling.

Wanneer de ouder met gezag weigert omgang toe te staan en er ook via een mediator niets op papier gezet kan worden kan de ouder zonder gezag een omgangsregeling aanvragen via de rechter. Zo ver zou het eigenlijk niet moeten komen, omdat er dan vaak wrijving ontstaat als de ene ouder het kind bij de andere ouder op komt halen. Kinderen mogen daar nooit de dupe van worden.

Ook bij hulp bij een omgangsregeling kun je terecht bij Snel Samen Scheiden!

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek