Flitsscheiding


Flitsscheiding? Dat regel je online!

Jullie zijn tot de conclusie gekomen dat de relatie niet meer zo vlot verloopt als jullie gehoopt hadden, en zijn beide toe aan een nieuw leven – maar dan zonder elkaar. Het liefst gaan jullie zo snel mogelijk uit elkaar. Hoe je dat doet? Met een online flitsscheiding!

Tussen 2001 en 2009 was het mogelijk een zogenaamde ‘flitsscheiding’ te doorlopen. Een gemeenteambtenaar zette een huwelijk om in een geregistreerd partnerschap, dat vervolgens snel ontbonden kon worden door bijvoorbeeld een notaris. Je had dus geen rechter nodig. Door een wijziging in de wet is deze manier van scheiden echter niet meer mogelijk. Een huwelijk of geregistreerd partnerschap kan alleen nog ontbonden worden door een rechter.

snel scheiden online

Wat is de ‘nieuwe’ flitsscheiding?

Omdat de wet aangepast is kan een ‘ouderwetse’ flitsscheiding dus niet meer. Maar je kan nog steeds snel uit elkaar, net zo snel als je vroeger uit elkaar ging met een flitsscheiding. Dat doe je online met Snel Samen Scheiden! Omdat je bijna alles digitaal regelt – je hoeft maar één keer naar een kantoor te komen om alles te ondertekenen – kan je het echtscheidingstraject vlot en soepel doorlopen.

Scheiden via internet

Hoe lang duurt een online scheiding?

Mensen kozen vroeger voor een flitsscheiding omdat dit een heel snelle manier van uit elkaar gaan was. Maar online uit elkaar gaan met Snel Samen Scheiden gaat net zo snel! Als jullie vlot tot afspraken komen, alle documenten invullen en aanvullende stukken aanleveren, kunnen jullie binnen drie tot vijf weken al gescheiden zijn!

Snel Samen Scheiden

Online flitsscheiding aanvragen

Wil je snel uit elkaar? Ga dan naar onze website, kies het pakket dat bij jullie situatie past en vul de documenten snel en goed in. Wij controleren alle stukken, dienen het verzoek voor de echtscheiding in bij de rechtbank en zorgen voor de inschrijving bij de gemeente na goedkeuring. Sneller en eenvoudiger uit elkaar gaan kan bijna niet!

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek