Flitsscheiding kosten


Wat gaat een flitsscheiding kosten?
Ga voordelig online uit elkaar

Willen jullie scheiden, en het liefst zo snel mogelijk? Dan kies je voor een flitsscheiding. Dit is een snelle manier om uit elkaar te gaan en werkt prima als jullie onderling goed afspraken kunnen maken. Maar wat gaat een flitsscheiding kosten?

De flitsscheiding van vroeger, zoals die tussen 2001 en 2009 gedaan werd, bestaat niet meer. Gelukkig zijn er snelle alternatieven, zoals online uit elkaar gaan via Snel Samen Scheiden. Deze vorm van uit elkaar heeft een vaste en voordelige prijs.

Flitsscheiding aanvragen

Voordelig traject

Een scheiding kun je zo duur maken als je zelf wilt. Als je uit elkaar gaat met een advocaat ben je veel duurder uit dan wanneer je het traject zelf doorloopt. Er zijn situaties waarin een advocaat nodig is, zoals bij een vechtscheiding. Maar als je dat voorkomt, heb je daar ook de kosten niet van.

Kunnen jullie zelf goede onderlinge afspraken maken en willen jullie snel uit elkaar? Dan ga je online uit elkaar via Snel Samen Scheiden. Daarvoor worden jullie niet bij de hand genomen door een advocaat, maar doorloopt je het traject online. Nadat je een pakket hebt gekozen van de website sturen wij de formulieren online toe. Deze vullen jullie digitaal in.  Vervolgens sturen jullie deze aan ons terug.

Scheiden via internet

Eenmalig naar kantoor

Aan de hand van de formulieren stellen wij de processtukken op. Deze controleren jullie thuis nog een keer. Als alles akkoord is komen jullie eenmalig naar één van onze kantoren om alles te ondertekenen. Dit is ook de enige keer dat jullie naar kantoor hoeven te komen.

Na de ondertekening sturen wij de processtukken op naar de rechtbank. Omdat dit de enige keer is dat er een advocaat nodig is, worden de flitsscheiding kosten behoorlijk gedrukt. Is de rechtbank akkoord, dan zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente. Daarna zijn jullie officieel gescheiden.

Als jullie vlot afspraken maken en alles invullen kunnen jullie al binnen twee tot drie weken uit elkaar zijn.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek