Flitsscheiding aanvragen


Flitsscheiding aanvragen?
Ga online uit elkaar!

Willen jullie snel uit elkaar omdat het niet meer botert tussen jou en je partner? Dan kun je snel een scheiding online aanvragen. Vroeger noemde men snel uit elkaar gaan ook wel een flitsscheiding.

Flitsscheiding aanvragen

Wat was een flitsscheiding

Tussen april 2001 en 2009 kon je scheidden zonder rechter. Dit noemde men een ‘flitsscheiding aanvragen‘. Een gemeenteambtenaar zette het huwelijk om in een geregistreerd partnerschap, dat vervolgens ontbonden kon worden door (bijvoorbeeld) een notaris of advocaat. Er was dus geen rechter nodig. Het was een snelle procedure (meestal van maar een paar dagen) om uit elkaar te gaan en bovendien goedkoper dan ’traditioneel’ scheiden via een rechter.

Het nadeel van een flitsscheiding was dat de rechten van de ex-partners minder goed vastgelegd werden. Bovendien werd een flitsscheiding niet in ieder land erkend. In totaal zijn ongeveer 30.000 huwelijken beëindigd door middel van een flitsscheiding.

 

Scheiden via internet

Snel uit elkaar

Een flitsscheiding aanvragen deed je omdat je snel uit elkaar wilde. Gelukkig kan dat tegenwoordig nog steeds. Online uit elkaar gaan is de snelste manier van scheiden. Doe je dat via Snel Samen Scheiden, dan kunnen jullie al binnen drie tot vier weken uit elkaar zijn!

Met Snel Samen Scheiden ga je in een aantal eenvoudige stappen online uit elkaar. Eerst kiezen jullie via de website het pakket dat het beste bij jullie situatie past. Wij sturen de formulieren digitaal toe en jullie vullen alles online in, om het vervolgens aan ons terug te sturen. Wij stellen aan de hand van deze formulieren de processtukken op. Deze nemen jullie nog een keer door. Is alles akkoord dan komen jullie eenmalig naar één van onze kantoren om de stukken te ondertekenen. Wij hebben kantoren door heel Nederland. Er zit dus altijd een kantoor bij jullie in de buurt. Na ondertekeningen dienen wij het verzoek tot scheiden in bij de rechtbank. In Nederland mag dit alleen gedaan worden door een advocaat.

Als de rechtbank het verzoek heeft goedgekeurd zorgen wij voor de inschrijving bij de gemeente. Vanaf dat moment zijn jullie officieel gescheiden!

 

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek