Echtscheidingsbeschikking


Een echtscheidingsbeschikking
Wat is dat?

Hebben jij en je partner besloten om uit elkaar te gaan? Dan gaan jullie het echtscheidingstraject in. Jullie maken samen afspraken over eventuele kinderen en een koopwoning, verdelen de boedel en de financiën en maken afspraken over eventuele alimentatie. Alles wordt opgetekend in een echtscheidingsconvenant, er worden processtukken opgesteld en een advocaat dient deze stukken in bij de rechtbank.

De rechter neemt het verzoek tot scheiden door. Als hij of zij akkoord is krijgen jullie toestemming om uit elkaar te gaan. Deze toestemming wordt door de rechter verleend via een echtscheidingsbeschikking.

Echtscheidingsbeschikking

Wat is een echtscheidingsbeschikking

Een echtscheidingsbeschikking is een een schriftelijke uitspraak van de rechter. In de beschikking staat dat de rechter jullie toestemming geeft om te scheiden. Het gaat hier nadrukkelijk om toestemming. De scheiding is nog niet helemaal afgerond.

Afronden echtscheiding

De echtscheiding is pas afgerond als de echtscheidingsbeschikking is ingeschreven bij de burgerlijke stand. Na die inschrijving zijn jullie officieel gescheiden. Dit moet binnen zes maanden na de uitspraak van de rechtbank gedaan worden. Wacht je langer, dan verloopt de echtscheidingsbeschikking en moet je het verzoek tot scheiden opnieuw indienen bij de rechtbank.

online scheiding regelen

Online uit elkaar

Ga je online uit elkaar via Snel Samen Scheiden dan wordt een deel van de scheiding helemaal voor je geregeld. Jullie vullen alle formulieren online in. Een deskundige van Snel Samen Scheiden stelt voor jullie de processtukken op. Het enige dat jullie dan hoeven te doen is te controleren of alle afspraken goed op papier staan. Bij akkoord komen jullie eenmalig naar één van onze kantoren om alles te ondertekenen. Daarna dienen wij de stukken in de bij rechtbank. Dit mag alleen gedaan worden door een advocaat. Als de rechtbank de echtscheidingsbeschikking heeft afgegeven zorgen wij voor de inschrijving bij de burgerlijke stand. Uiteraard wachten wij daar niet lang mee, zodat jullie zo snel mogelijk officieel gescheiden zijn.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek