Echtscheiding zonder advocaat


Een echtscheiding zonder advocaat: mag dat?

Je wilt scheiden. Het vlot niet meer tussen je partner en jou, het vuur in de relatie is gedoofd en het is beter om alleen verder te gaan. Je wilt uit elkaar zonder gedoe of een hoog prijskaartje. Advocaten zijn duur, dus laat je het liefst achterwege. Maar kan dat, een echtscheiding zonder advocaat?

Nee. Alleen een advocaat mag namelijk een echtscheiding aanvragen bij de rechter. Maar de weg naar de officiële echtscheiding kan je wél afleggen zonder advocaat.

Wat kan je regelen zonder advocaat?

Het is niet verplicht een advocaat in te schakelen bij het opstellen van een echtscheidingsconvenant. Ook heb je hem of haar niet nodig bij het maken van een ouderschapsplan, een plan dat verplicht is als het gaat om een echtscheiding met kinderen.

Echtscheiding zonder advocaat

Scheiden met een mespuntje advocaat

Als je kiest voor een scheidingstraject waarbij de scheidingsbemiddelaar het laatste deel ook voor zijn rekening neemt kan je scheiden terwijl de advocaat aan de zijlijn wacht. Snel Samen Scheiden biedt dat traject. Het is de perfecte manier om uit elkaar te gaan: online, met persoonlijke begeleiding, maar het hoge kostenplaatje blijft achterwege. Daarmee is een online echtscheiding goedkoop, eenvoudig en snel. Binnen drie tot vijf weken kunnen jullie al gescheiden zijn.

online scheiding regelen

Hoe werkt een echtscheiding zonder advocaat?

Bij Snel Samen Scheiden kies je eerst het pakket dat het beste bij jullie past. Ben je gehuwd met of zonder kinderen? Ongehuwd met of zonder kinderen? Voor elke situatie hebben we het juiste pakket. Alleen of samen met je partner vul je alle gegevens in. Wij zorgen er voor dat je de benodigde documenten ontvangt.

Als alles is ingevuld controleren wij de processtukken. Daarna komen jullie één maal naar kantoor om alles te ondertekenen. Vervolgens dienen wij de stukken in bij de rechtbank. En dat is pas het moment dat de advocaat om de hoek komt kijken. Als alles door de rechtbank is goedgekeurd zorgen wij voor de verdere afhandeling van de echtscheiding en de inschrijving bij de gemeente. Kortom, eenvoudig en snel scheiden zonder gedoe.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek