Beschikking echtscheiding


Een beschikking echtscheiding. Waarom is dit belangrijk?

Wil je scheiden, dan moet je een aantal stappen doorlopen. Via Snel Samen Scheiden ga je online uit elkaar met een pakket en hoef je maar één keer naar een kantoor te komen om alles te ondertekenen. De rest gaat vanuit het comfort van je eigen huis met je eigen computer.

Eén van de laatste stappen in het echtscheidingstraject is het officieel indienen van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank en vervolgens het inschrijven van de echtscheiding bij de gemeente.

Beschikking echtscheiding

Wat is een beschikking echtscheiding?

Als een advocaat een verzoek tot een echtscheiding bij de rechter heeft ingediend gaat het naar een rechter. De rechter neemt het verzoek door en beslist of het akkoord is. Is het verzoek akkoord dan hebben jullie toestemming om de scheiding definitief te maken. Dit geeft hij in de vorm van een schriftelijke uitspraak: een beschikking echtscheiding.

Met een beschikking echtscheiding ben je nog niet officieel gescheiden. Het is alleen een document dat jullie toestemming geeft om uit elkaar te gaan. De beschikking echtscheiding moet eerst nog ingeschreven worden bij de burgerlijke stand, pas daarna zijn jullie definitief uit elkaar. Dit kan tot zes maanden nadat de beschikking is uitgegeven. Wil je deze daarna indienen, dan is hij verlopen en ben je dus officieel nog getrouwd.

online scheiding regelen

Officieel gescheiden

Wij regelen dat allemaal voor jullie. Wij dienen het verzoek in bij de rechtbank. Dit kan in Nederland alleen gedaan worden door een advocaat, dat is bij de wet bepaald. Verder zorgen wij voor de inschrijving van de beschikking echtscheiding bij de gemeente zodat jullie officieel gescheiden. Dit doen wij uiteraard ruim binnen de gestelde termijn van zes maanden, omdat wij heel goed begrijpen dat jullie zo snel mogelijk uit elkaar willen zijn. Als jullie vlot afspraken met elkaar kunnen maken en snel alle formulieren invullen en opsturen, kunnen jullie al binnen drie tot vijf weken gescheiden zijn!

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek