Uitkopen ex-partner

Een scheiding wil niet altijd betekenen dat de woning verkocht moet worden. Je zou bijvoorbeeld je ex-partner kunnen uitkopen en eigenaar van de woning kunnen blijven.

Dit betekent dat jij aan je ex-partner geld moet betalen. Je moet dan wel weten wat het huis momenteel waard is. De ‘waarde in het economisch verkeer’ wordt dan gebruikt en die staat in het taxatierapport. Het is raadzaam en verstandig om de woning te laten taxeren door een onafhankelijk taxateur-makelaar, zodat je weet wat de huidige marktwaarde is.

Let op! Koop je je ex-partner uit voor een ander bedrag dan de taxatiewaarde? Dan kan dat tellen als een schenking of alimentatie voor de ex-partner en dan gelden er andere fiscale regels (bijvoorbeeld extra belasting betalen).

Om te bekijken of je je ex-partner kunt uitkopen adviseren wij je om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur.  Ook kun je rechtstreeks contact opnemen met de geldverstrekker/bank waar je de huidige hypotheek hebt afgesloten. De hypotheekadviseur en/of bank kan je helpen bij het ontslag van je ex-partner uit de hoofdelijke aansprakelijkheid ter zake de hypothecaire lening. Op basis van je inkomensgegevens kan bekeken worden of jij je ex-partner kunt ‘uitkopen’.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek