Toestemmingsformulier vakantie buitenland

Als je gescheiden bent en je hebt samen toestemmingsformulierhet gezag over de jullie kinderen, heb je, als je naar het buitenland op vakantie wilt, toestemming nodig van je ex. Het is verstandig een toestemmingsformulier in te vullen. Je kunt via de website van de Rijksoverheid een toestemmingsformulier downloaden.

De ouders, verzorgers of personen die gezag over het kind hebben en achterblijven moeten die toestemming geven. Het formulier is niet verplicht, je kan in principe zelf een tekst schrijven, maar het formulier bevat wel alle informatie die voor een snelle grenscontrole nodig is. Wanneer je geen toestemming vraagt aan je ex, pleeg je een strafbaar feit. Namelijk; een minderjarige onttrekken aan het ouderlijk gezag. Dat betekent dat je, vaak onterecht, verdacht kunt worden van internationale kinderontvoering. Dit kan voorkomen worden door het toestemmingsformulier in te vullen en mee te nemen.

Vervangende toestemming

Wanneer je ex weigert toestemming te geven en je gaat toch met de kinderen op vakantie, pleeg je dus een strafbaar feit. Wanneer je er samen met je ex niet uit komt en een derde partij, zoals een mediator, kan jullie ook niet helpen, dan kan je naar de rechter om vervangende toestemming te verzoeken voor de vakantie. Wel moet je hiervoor een advocaat inschakelen. Een rechter gaat kijken naar de eventuele risico’s.

Lees ook onze blog: Vakantie als gezin of ieder apart?

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek