Onderneming

Indien een van beide partners een onderneming heeft, is dit van invloed op de ondernemingechtscheiding. Het doel is om de continuïteit van het bedrijf in acht te nemen bij de verdeling. Dit betekent niet dat dit de ondernemer vrijstelt van betaling aan de andere partner. Wel moet men kijken naar een schappelijke oplossing voor de verdeling van de gemeenschap. Het is van belang dat de onderneming in een gezonde financiële staat blijft. De onderneming is namelijk de inkomstenbron voor (een van) de partners. Het goed lopen van de onderneming stelt de partner in staat om eventuele kinder- en/of partneralimentatie te betalen.

Gemeenschap van goederen

Indien je in gemeenschap van goederen bent getrouwd zal ook de onderneming in deze gemeenschap vallen. Dit houdt in dat bij verdeling ook de helft van de onderneming eigenlijk van de (ex-)partner is. Om te zorgen dat het bedrijf blijft bestaan is het mogelijk dat de ene partner de ander uitkoopt of dat het bedrijf met instemming van beide partners buiten de verdeling blijft. Wat hierin een goede oplossing is, verschilt per situatie en het is dan ook verstandig om contact op te nemen met een van onze deskundigen.

Huwelijkse voorwaarden bij een onderneming

Bij huwelijkse voorwaarden is het afhankelijk van deze voorwaarden wat er met de onderneming gebeurt tijdens een scheiding. Indien er een verrekenbeding in de huwelijkse voorwaarden is opgenomen, en deze hebben jullie niet nageleefd, is het mogelijk dat er volgens de wet vanuit moeten worden gegaan dat er nooit huwelijkse voorwaarden hebben bestaan. Als dit het geval is zal de zaak afgehandeld worden alsof men in algehele gemeenschap van goederen is getrouwd. In zaken met huwelijkse voorwaarden zijn er veel mogelijke situaties. Het is dan ook belangrijk om contact op te nemen met een van onze deskundigen.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek