Gratis scheiden (Trap er niet in!)

Laat je niet van de wijs brengen. Gratis scheiden bestaat namelijk niet.

Op verschillende websites wordt gesproken over gratis scheiden als men recht heeft op een ‘Toevoeging’ van de Raad voor Rechtsbijstand. Ook bieden zij een online scheiding aan voor een lage prijs. Gratis scheiden klinkt heel mooi, maar het is echter vaak niet mogelijk. Sterker nog: gratis scheiden bestaat helemaal niet.

Als jullie gehuwd zijn in gemeenschap van goederen moet alles worden gedeeld, zo ook het vermogen. Als jullie huwelijkse voorwaarden hebben en je hebt deze niet nageleefd, dan moet er vaak verdeeld worden ‘alsof jullie gehuwd waren in gemeenschap van goederen’ (dit geldt met name voor huwelijken die aangegaan zijn voor 1 januari 2018). Er komt dan vaak toch vermogen vrij. Er zijn ook enkele voorwaarden verbonden aan het ‘gratis’ scheiden. Je inkomen wordt namelijk ook meegenomen om te kijken of je recht hebt op een toevoeging.

De aanbieders van ‘gratis scheiden’ attenderen je vaak niet op de gevolgen. Namelijk het feit dat de zogeheten ‘Toevoeging’ weer ingetrokken wordt op het moment dat je vermogen hebt boven de resultaatgrens. De resultaatgrens ligt op de helft van het geldende heffingsvrij vermogen. Uiteindelijk moet je dan alsnog het volledige bedrag betalen en krijg je alsnog de rekening gepresenteerd. Alle uren die de advocaat en/of mediator aan de zaak hebben besteed worden alsnog in rekening gebracht.  Terugbetalen dus! Om deze reden werken wij op betalende basis tegen een vast tarief, zonder verborgen kosten. Gespreid betalen is overigens ook mogelijk. Dat wil zeggen; in termijnen betalen kan ook.

Wij vinden het belangrijk dat je direct weet waar je aan toe bent en daarom hebben wij gekozen voor duidelijkheid; pakketten met een all-in prijs!

 

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek