Geboorteakte

Een geboorteakte is een schriftelijk bewijs van de inschrijving van een geboorte bij de burgerlijke stand. In Nederland moet je de geboorte van je kind binnen drie dagen doorgeven aan de overheid. Dit doe je bij de gemeente waar je kind geboren is.geboorteakte

Als je minderjarige kinderen hebt en je wilt samen met je ex-partner online scheiden, dan hebben we een origineel uittreksel van de akte nodig. Deze kun je (online) opvragen bij het gemeente waar de kinderen geboren zijn. Indien je verhuist, moet je alsnog bij deze gemeente de akte aanvragen.

Alleen jijzelf, je partner, een gemachtigde of iemand met een gerechtvaardigd belang kunnen de akte aanvragen. Om het aan te vragen heb je een geldig legitimatiebewijs nodig.

Hoe lang het duurt voor je de akte ontvangt, verschilt per gemeente.

Wanneer de processtukken (convenant en ouderschapsplan) bij de rechtbank worden ingediend, mag de geboorteakte maximaal drie maanden oud zijn. De geldigheidstermijn van de geboorteakte verloopt na drie maanden. Er is een geldigheidstermijn om ervoor te zorgen dat de huidige situatie klopt met wat er geregistreerd staat.

Wij hebben er bewust voor gekozen dat jullie de geboorteakte niet hoeven op te sturen, maar deze tijdens het tekenen aan ons te overhandigen. Dit scheelt jullie in de kosten en ook kan het niet zoek raken met de post.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek