Echtscheidingsconvenant

Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen partners die willenEchtscheidingsconvenant / convenant scheiden. De afspraken die jullie maken rondom de scheiding leg je hierin vast, bijvoorbeeld over (verkoop van) de woning, eventuele partneralimentatie en/of kinderalimentatie, financiële zaken en het pensioen. Als je kinderen hebt, gaat het ouderschapsplan met daarin de afspraken als bijlage met het convenant naar de rechtbank.

Een convenant kan lang of kort zijn. Afhankelijk van jullie situatie wordt een echtscheidingsconvenant langer of korter. Er moet een nette en eerlijke verdeling komen. Natuurlijk moet ook daarbij gekeken worden of jullie in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden gehuwd zijn.

Het is belangrijk dat er duidelijke en goede afspraken in het convenant staan, om problemen in de toekomst te voorkomen. Op basis van de gegevens die jij en je ex-partner hebben aangeleverd, stellen wij een echtscheidingsconvenant op. Wij hebben er voor gekozen dit voor jullie te doen, zodat er in het convenant geen belangrijke informatie ontbreekt.

Je bent verplicht je aan de gemaakte afspraken te houden, omdat het een contractuele overeenkomst is in de zin van de wet.

Het convenant is gehecht aan de echtscheidingsbeschikking van de rechtbank. Op deze beschikking zit een executoriale titel. Dit betekent dat wat afgesproken is in het convenant afdwingbaar is met hulp van bijvoorbeeld een deurwaarder of een incassobureau.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek