Boedelverdeling

Bij de echtscheiding zal de gehele inboedel verdeeld moeten worden. Wat men boedelverdelingovereenkomt omtrent deze verdeling wordt de boedelverdeling genoemd. De goederen die verknocht zijn aan een van de partners komt aan hem toe. Verknocht betekent dat spullen een duidelijke verbintenis hebben met een van de partners, bijvoorbeeld kleren en sieraden.

De rest van de inboedel zal als er sprake is van gemeenschap van goederen door twee gedeeld moeten worden. Bij deze verdeling van de inboedel is het van belang dat ieder van de partners een gelijk deel krijgt. Bij huwelijkse voorwaarden kan het zijn dat er andere afspraken zijn gemaakt. De waarde van de inboedel wordt vastgesteld op de dagwaarde van de goederen (dus niet de aankoopprijs, maar wat je er vandaag de dag voor zou kunnen krijgen als het op bijvoorbeeld marktplaats.nl verkocht zou worden).

Het is ook mogelijk voor de partners om een boedelverdeling overeen te komen dat een van de partners het deel van de boedel waar de andere partner recht op heeft af te kopen. Dit bedrag zal ongeveer gelijk moeten zijn met de helft van de gehele boedel.

Is online scheiden geschikt voor uw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test