Boedelverdeling

Bij de echtscheiding moet je de gehele inboedel verdelen. 

Wat men overeenkomt omtrent deze verdeling wordt de boedelverdeling genoemd. De goederen die verknocht zijn aan een van de partners komt aan hem toe. Verknocht betekent dat spullen een duidelijke verbintenis hebben met een van de partners, bijvoorbeeld kleren, sieraden en de mobiele telefoon.

De rest van de inboedel zal, als er sprake is van gemeenschap van goederen, door twee gedeeld moeten worden. Bij deze verdeling van de inboedel is het van belang dat ieder van de partners een gelijk deel krijgt. Bij huwelijkse voorwaarden kan het zijn dat er andere afspraken zijn gemaakt. Het kan zo zijn dat de één meer krijgt dan de ander, omdat daar bij het opstellen van de huwelijkse voorwaarden afspraken over zijn gemaakt. De waarde van de inboedel moet je samen vaststellen op de dagwaarde van de goederen (dus niet de aankoopprijs, maar wat je er vandaag de dag voor krijgt als je het bijvoorbeeld op marktplaats.nl verkoopt).

Het is ook mogelijk voor de partners om een boedelverdeling overeen te komen dat één van de partners het deel van de boedel waar de andere partner recht op heeft af te kopen. Dit bedrag zal ongeveer gelijk moeten zijn met de helft van de gehele boedel.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek