Betalen in termijnen

Snel Samen Scheiden is de eerste digitale scheidingsaanbieder in Nederland die Online scheiden op afbetaling mogelijk maakt.

Uiteraard raadt Snel Samen Scheiden je aan om ineens te betalen om financiële consequenties te voorkomen. Dat kan via een betalingslink (Ideal). Maar als jouw budget het nu niet toelaat om ineens te betalen en je wilt toch graag snel wilt scheiden (bijvoorbeeld omdat je snel toeslagen (denk bijvoorbeeld aan Huurtoeslag, Kindgebonden budget, Zorgtoeslag, etc.) wilt ontvangen, dan is gespreid betalen ook mogelijk. Met andere woorden; Snel Samen Scheiden biedt de mogelijkheid om in termijnen de afwikkeling van de scheidingsprocedure af te lossen. (Let wel! Geld lenen kost geld!).

Betalen in termijnen

Jij en je partner gaan uit elkaar. Bij een scheiding moeten de gezamenlijke schulden in veel gevallen verdeeld worden.  Als je hier geen goede afspraken over hebt gemaakt, dan kan het aangaan van een betalingsregeling en/of (extra) krediet leiden tot financiële problemen voor beide partijen. Het is daarom belangrijk om bij het afsluiten van een lening/krediet goede afspraken te maken over hoe de lening verdeeld wordt bij een eventuele scheiding. De oplossing: Snel Samen Scheiden kan schriftelijk vastleggen in het convenant hoe en door wie het krediet afgelost wordt.

Ook bijvoorbeeld in het geval als de ene partner de ander wenst ‘uit te kopen’ (denk bijvoorbeeld aan het ontslag van de man/de vrouw uit de hoofdelijke aansprakelijkheid ter zake de hypothecaire lening), dan is het raadzaam en verstandig om geen (extra) kredieten af te sluiten. Bij de hypotheekverstrekker kunnen dan extra (financiële) problemen te verwachten zijn.

Gevolgen aangaan krediet

Onverwachte kosten

Als je een krediet aangaat, bestaat het risico op onverwachte kosten. Als je dan al een lening hebt lopen, kan het lastig zijn om deze kosten op te vangen. Het is daarom belangrijk om bij het afsluiten van een (extra) lening voldoende rekening te houden met het volgende:

  • Hoge rentekosten
  • Rente is (meestal) fiscaal niet aftrekbaar
  • Let op de risicoklasse
  • Extra kosten bij afsluiten hypotheek

Verantwoord lenen

Snel Samen Scheiden wenst u graag op voorhand op de hoogte te brengen van de verschillende risico’s die gepaard gaan met het lenen van geld. Het is belangrijk om te weten hoe je wel verantwoord kunt lenen. Het is bijvoorbeeld verstandig om eerlijk tegen jezelf te zijn en alleen een lening af te sluiten met een maandtermijn die in jouw daadwerkelijke budget past. 

 

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek