Villa Pinedo

Villa Pinedo helpt kinderen in een scheiding

Geplaatst op: 20 augustus, 2019

Kinderen in een scheiding

Wij horen het vaak aan tafel. Ouders die naar elkaar uitgesproken hebben te willen scheiden, maar die het de kinderen nog niet verteld hebben. Dit is natuurlijk ook moeilijk. Het zijn je kinderen en je wilt je kinderen geen pijn doen en je wilt ze ook niet verdrietig zien. De gevolgen/effecten van een scheiding bij kinderen is per leeftijd verschillend. Ieder kind gaat er anders mee om en verwerkt het anders. Wij krijgen vaak de vraag of wij tips hebben bij het vertellen. De manier waarop je het de kinderen kan vertellen verschilt sowieso per kind. Onder andere Stichting Villa Pinedo kan de kinderen helpen.

Villa Pinedo

Villa Pinedo is speciaal voor kinderen van 10 tot 24 jaar waarvan de ouders in scheiding liggen. Kinderen kunnen hier een buddy krijgen. Een buddy is iemand die een training gevolgd heeft, tussen de 18 en 25 jaar oud is en zelf ouders heeft die gescheiden zijn. Kinderen kunnen bij Villa Pinedo terecht voor al hun vragen.

School

Het is erg belangrijk om de peuterspeelzaal/school in te lichten. Zij zien de kinderen in een andere situatie dan thuis en het is goed dat zij even een extra oogje in het zeil houden. Ook kunnen zij extra hulp inschakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoolmaatschappelijk werk.

Boekjes

De afgelopen jaren zijn er diverse boekjes verschenen voor kinderen waarvan de ouders in scheiding liggen. Deze zijn er voor kinderen in verschillende leeftijden. Van voorleesboekjes voor de allerkleinsten tot een soort werkboek voor de wat oudere kinderen.

Ouderschapsplan

Je kan de wat oudere kinderen ook betrekken bij het opstellen van het ouderschapsplan. Vraag aan de kinderen eens wat zij fijn vinden. Hoe zouden zij een omgangsregeling voor zich zien.

Is online scheiden geschikt voor jouw situatie?

Willen jullie snel scheiden? Dat kan! Al binnen 3 à 5 weken kan alles geregeld zijn.

Doe de gratis test Gratis gesprek
Meer weten over online scheiden? Gratis gesprek